دکتر سید حسین مرتضوی رئیس پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندان پزشکی ایران گفت: بزرگترین گردهمایی دندان پزشکان کشور با حدود ۸۰۰۰ شرکت کننده که در تاریخ دندان پزشکی کشور بیسابقه است از ۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت ۹۳ به مدت ۴ روز در محل اجلاس سران برگزار میشود.
دکتر سید حسین مرتضوی با اشاره به حضور تعدادی از مسئولان کشوری در افتتاحیه بزرگترین کنگره دندان پزشکان کشور اظهار کرد: در این کنگره ۲۰ سخنران مدعو از کشورهای آمریکا، ژاپن، سوئیس، آلمان، ایتالیا و کره و همچنین ۳۰ سخنران مدعو از اساتید برجسته کشور حضور دارند. همچنین بیش از ۲۰۰ مقاله علمی به دعوت برگزارکنندگان کنگره از اساتید مطرح و برجسته، به صورت سخنرانی در ۶ سالن مجزا ارائه میشود.
رئیس پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندان پزشکی ایران با اشاره به ارائهٔ پیشرفتهای علمی دندان پزشکی و تکنولوژی روز دنیا در این کنگره افزود: برگزاری کارگاههای جراحی زنده و آموزشهای نوین برای دندان پزشکان از جمله برنامههای علمی در نظر گرفته شده در این کنگره است.
دکتر مرتضوی با اشاره به حضور شرکت کنندگان خارجی در پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندان پزشکی ایران گفت: در این کنگره برای نخستین بار از کشورهای آسیای میانه و جنوب شرق آسیا، فیلیپین، سریلانکا، هند و نیز از کشورهای همسایه همچون تاجیکستان، افغانستان، عراق و دو کشور عربی دندان پزشکانی شرکت خواهند کرد.
وی ادامه داد: در سالن اصلی با گنجایش ۲۰۰۰ شرکت کننده، سخنرانیهای اصلی و در ۵ سالن دیگر سخنرانیهایی باموضوعات جانبی ارائه میشود و در مجموع ۴۰۰۰ صندلی برای آموزش دندان پزشکان در نظر گرفته شده است.
رئیس پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندان پزشکی ایران با اشاره به ارائهٔ آخرین نتایج تحقیقات و فنآوریهای نوین حوزهٔ دندان پزشکی در کنگره افزود: موضوع اصلی کنگره امسال «محوریت بیمار» است، چون هم اکنون در سراسر جهان محوریت بیمار در پزشکی در حال از دست رفتن است و عملاً به تجارت تکنولوژی، وسائل و امکاناتی چون پت اسکن، CT Scan، MRI تبدیل شده است، از این رو میکوشیم تا قداست از دست رفتهٔ پزشکی را بازگردانیم.
دکتر مرتضوی با بیان اینکه این موضوع (محوریت بیمار) تا حدود زیادی به نخستین شعار جامعه دندان پزشکی ایران نزدیک است، گفت: از این رو موضوع اصلی کنگره «محوریت بیمار» با عنایت به تاریخچه دندان پزشکی نوین انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون کنگره انجمن دندان پزشکی ایران وارد نیمهٔ دوم قرن فعالیت خود شده است، ادامه داد: جامعه دندان پزشکی ایران برای نخستین بار در ۵۰ سال گذشته با همت بزرگمرد تاریخ دندان پزشکی و پدر دندان پزشکی نوین ایران دکتر «حسین نواب» با همراهی ۹ نفر تشکیل شد.
رئیس پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندان پزشکی ایران، این کنگره را قدیمیترین و ریشه دارترین کنگره در تاریخ علوم پزشکی کشور دانست و گفت: جامعه دندان پزشکی ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب به انجمن دندان پزشکی ایران تغییر نام داد.
دکتر مرتضوی با بیان اینکه واژه جامعه همهٔ رشتههای تخصصی دندان پزشکی را پوشش میدهد، گفت: این کنگره از ۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در سالن اجلاس سران با روشها و امکانات نوین برگزار میشود.
رئیس پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندانپزشکی ایران با اشاره به فارغ التحصیلی سالانه ۳۰۰۰ دندان پزشک در ایران و خارج از کشور افزود: این میزان دانش آموختهٔ دندان پزشکی برای جمعیت ایران زیاد است، از این رو از پیشنهادات این کنگره به مسئولان جذب دانشجو براساس استانداردها، تعطیلی برخی دانشکدهها و یا ادغام آنهاست.
دکتر مرتضوی با بیان اینکه بزرگترین موضوع به لحاظ اجتماعی و حرفهای، سونامی دندان پزشک و و افزایش بیرویه شمار دندان پزشک در کشور است، گفت: در چند سال اخیر به صورت غیر منطقی و غیر علمی شمار دندان پزشکان کشور افزایش یافته که به زیان جایگاه پزشکی کشور است.
وی بیکاری فارغ التحصیلان جوان را از تبعات این گسترش بیرویه برشمرد و افزود: فارغ التحصیلان از دانشگاههای خارجی هم با استانداردهای کشوری تناسبی ندارند، از این رو ناگزیر از گذراندن دورههای تکمیلی در دانشگاههای کشور هستند.
رئیس پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندان پزشکی ایران با اعتقاد به اینکه معضل جامعه دندان پزشکی مشکل مردم است، ادامه داد: بزرگترین هدف کنگرههای علمی اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم در خصوص حفظ سلامت دهان و دندان است.
دکتر مرتضوی با بیان اینکه در رسانههای ماهوارهای در بخش پزشکی، تبلیغات تجاری و خلاف کاری میشود، گفت: تجارت مواد و وسائل زیبایی برای جامعه بشری هفتمین تجارت بزرگ جهانی است که اگر این تبلیغات مهار نشوند آسیب رسان است.
وی با بیان اینکه تغذیه مناسب در حفظ سلامت دهان و دندان موثر است، افزود: در دهان بیش از ۵۰۰ گونه میکروب کشف شده است تعداد این باکتریها از جمعیت ۷ میلیاردی کره زمین بیشتر است.
رئیس پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندان پزشکی ایران حفره دهان را آلودهترین محیط بدن دانست و گفت: گاز گرفتن انسان از هر حیوانی خطرناکتر است، از این رو رسانهها میتوانند کمک خوبی در جهت تبلیغ بهداشت صحیح برای حفظ سلامت مردم باشند.
دکتر مرتضوی با بیان اینکه با وجود افزایش شمار دانشکدههای دندان پزشکی میزان آسیبهای دندانی و پوسیدگی تغییری نکرده است، ادامه داد: هم اکنون شمار فراوانی از افراد از بیماریهای دهان و دندان و لثه رنج میبرند.
وی با اشاره به بحث ایمپلنت و جایگزینی دندانهای از دست رفته افزود: نیمی از کنگره سال آینده به این موضوع اختصاص دارد.